Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó a csontsűrűségre, csökkenti a koleszterinszintet: hagyma
  2023-12-09 21:46:20, szombat
 
 



Többféle hagyma létezik, de elmondhatjuk, hogy mindegyik rendelkezik pozitív hatásokkal. Most azokat a tulajdonságokat mutatjuk be, amelyekkel a fokhagyma, az újhagyma, a vöröshagyma, a lila hagyma, a gyöngyhagyma és a póréhagyma is rendelkezik. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk azt a hagymafélét, amelyet a legjobban szeretünk, majd rendszeresen fogyasztjuk, hogy kihasználjuk a rendkívüli előnyöket.

A hagyma tele van hasznos tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezen kívül gazdag forrása a fiokemikáliáknak, a flavonoidoknak, a kéntartalmú vegyületeknek és a C-vitaminnak is.

A hagyma rendszeres fogyasztása fokozza a csontok ásványianyag-sűrűségét, illetve segít megnövelni a csontok szilárdságát is. Mivel C-vitamint is tartalmaz, így a csontok szilárdsága még nagyobb lehet, hiszen ez a vitamin nagyon pozitívan hat a csontok egészségére. Mivel prebiotikumokban is bővelkedik, így segít a bélrendszernek ezen tápanyagok felszívódásában, vagyis sokkal több kalcium is kerülhet a csontokba, amely tápanyag szintén nagyon nagy szerepet tölt be a csontok egészségének fenntartásában. Azok, akik csontritkulásban vagy ízületi gyulladásban szenvednek, mindenképpen illesszék be a napi étrendjükbe, hiszen a hagyma tápanyagai jelentősen csökkenthetik a tüneteket.

A hagyma nemcsak prebiotikumokban, hanem rostokban is bővelkedik. Ezek együttesen segítenek a bél egészségének fenntartásában. A hagyma nemcsak az egészséges emésztést biztosítja, hanem fokozza az emésztést, csökkenti a gyomorban kialakult gyulladást, és még az immunrendszer megerősítésében is segíthet. Minél erősebb az immunrendszerünk, annál jobb állapotban lesz az emésztőrendszerünk. A prebiotikumok ezen kívül segítik az ásványi anyagok, például a kalcium és a vas felszívódását is.

A hagyma kitűnő antibakteriális hatásokkal rendelkezik, azaz sikeresen pusztítja el a szervezetben elszaporodó baktériumokat.

A hagyma kéntartalmú vegyületekben is gazdag, illetve kvercetint is tartalmaz, amelyek remekül egyensúlyba hozzák a vércukorszintet.

A hagymában olyan polifenolok is vannak, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek, így védelmet jelentenek a szervezet számára a káros hatású szabad gyökökkel szemben.

A hagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait is. A hagyma gazdag forrása a krómnak, amely az antioxidánsokkal együtt támogatja az artériákat, mégpedig oly módon, hogy segít a vér pumpálásában, így a szív- és érrendszert nem éri olyan teher, amely károsítaná azt.

Nemcsak a hagyma, más táplálékok is jó szolgálatot tehetnek a csontjaink egészségének védelmében. A zöld leveles zöldségek szintén jó választásnak bizonyulnak a kalciumbevitel növelésére. A brokkoli, a káposzta és a kelkáposzta jó erre a célra, azonban a spenót sok oxalátot tartalmaz, amely pedig blokkolhatja a kalcium felszívódását.

A banán kiváló magnéziumforrásnak számít, amely segít aktiválni és növelni a D-vitamin-tartalmat a szervezetben.

A diófélék gazdag kalcium-, magnézium- és foszforforrást jelentenek, amelyek segítenek a csontok egészségének javításában. Fogyasszunk naponta mandulát, diót, kesudiót a csontok egészségének megőrzése érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokkal, immunrendszerünk, prebiotikumokban, fiokemikáliáknak, csontritkulásban, tulajdonságokat, antibakteriális, vércukorszintet, megerősítésében, felszívódásában, bélrendszernek, fenntartásában, foszforforrást, kalciumbevitel, flavonoidoknak, baktériumokat, felszívódását, immunrendszer, vegyületekben, tápanyagokkal, csökkenthetik, prebiotikumok, vegyületeknek, szilárdságát, kiválasztjuk, blokkolhatja, kihasználjuk, rendszeresen, rendelkeznek, szervezetben, ásványianyag, egészségének, mindenképpen, pumpálásában, gyöngyhagyma, választásnak, tulajdonságokat mutatjuk, lila hagyma, legjobban szeretünk, rendkívüli előnyöket, hagyma tele, kéntartalmú vegyületeknek, hagyma rendszeres, csontok szilárdságát, csontok szilárdsága, vitamin nagyon, csontok egészségére, bélrendszernek ezen, csontok egészségének, napi étrendjükbe, hagyma tápanyagai, hagyma nemcsak, Mivel C-vitamint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Próbálkozni kell ahhoz,  Amit átélünk,  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Beney Zsuzsa - Tavasz  képre írva  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  A keserű igazság  Szép estét kedves látogatóimna...  Volt egy...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 24  Vannak arcok  Szent György nap  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A Gömb  Az udvariasság alapja: önismer...  A könnyek összegyűjtése  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  A Föld napja  Április 22. a Föld napja,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Amit átélünk,  Bella István: Zsoltár  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Irgalom és ítélet  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Viharban csak az a fa marad ál...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Amit átélünk,  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tulajdonságokat mutatjuk, lila hagyma, legjobban szeretünk, rendkívüli előnyöket, hagyma tele, kéntartalmú vegyületeknek, hagyma rendszeres, csontok szilárdságát, csontok szilárdsága, vitamin nagyon, csontok egészségére, bélrendszernek ezen, csontok egészségének, napi étrendjükbe, hagyma tápanyagai, hagyma nemcsak, egészséges emésztést, gyomorban kialakult, immunrendszer megerősítésében, prebiotikumok ezen, ásványi anyagok, hagyma kitűnő, szervezetben elszaporodó, hagyma kéntartalmú, hagymában olyan, szervezet számára, káros hatású, hagyma gazdag, antioxidánsokkal együtt, csontjaink egészségének, zöld leveles, kalciumbevitel növelésére, kalcium felszívódását, banán kiváló, diófélék gazdag, antioxidánsokkal, immunrendszerünk, prebiotikumokban, fiokemikáliáknak, csontritkulásban, tulajdonságokat, antibakteriális, vércukorszintet, megerősítésében, felszívódásában, bélrendszernek, fenntartásában, foszforforrást, kalciumbevitel, flavonoidoknak, baktériumokat, felszívódását, immunrendszer, vegyületekben, tápanyagokkal, csökkenthetik, prebiotikumok, vegyületeknek, szilárdságát, kiválasztjuk, blokkolhatja, kihasználjuk, rendszeresen, rendelkeznek, szervezetben, ásványianyag, egészségének, mindenképpen, pumpálásában, gyöngyhagyma, választásnak, elmondhatjuk, vitaminokkal, gyulladásban, étrendjükbe, kockázatait, polifenolok, antioxidáns, érrendszeri, kéntartalmú, kelkáposzta, szilárdsága, egészségére, szolgálatot, bizonyulnak, érrendszert, fogyasztása, javításában, fogyasszunk, egyensúlyba, fogyasztjuk, hagymafélét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.